илюстрация: Заради пропуски, при по-ранно разследване на обвинения за двойното убийство

...
илюстрация: Заради пропуски, при по-ранно разследване на обвинения за двойното убийство
Коментари Харесай

МВР сне доверието си от началници в Столичната дирекция на вътрешните работи

илюстрация:

Заради пропуски, при по-ранно следствие на обвинения за двойното ликвидиране край с. Лозен за осъществено друго закононарушение през 2022 година Министерство на вътрешните работи сне доверието си от началници в структурата на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

В хода на досъдебното произвеждане за двойното ликвидиране на територията на София е открито, че обвиненият за закононарушението е причинител и на друго съзнателно ликвидиране от предходната година, квалифицирано като причиняване на гибел по несъобразителност. 

По актуалното досъдебно произвеждане постъпват доказателства, съгласно които може да се направи обосновано съмнение, че са позволени основни пропуски по отношение на определяне на фактическата конюнктура и набиране на годни доказателствени средства, касаещи закононарушение на същото лице от април 2022 година, показват от Министерство на вътрешните работи. 

Във връзка с тези констатации са подхванати незабавни ограничения от страна на управлението на Министерство на вътрешните работи.

Началникът на бранш „ Престъпления срещу личността “ към отдел „ Противодействие на престъпната престъпност “ в Столичната дирекция на вътрешните работи гл. контрольор Григор Йосифов е преназначен на по-ниска служба, а началникът на столичното Осмо Районно ръководство напуща системата на Министерство на вътрешните работи.

Ще бъдат назначени инспекции, в хода на които ще се обяснява тежестта на откритите нарушавания от страна на другите чиновници от Министерство на вътрешните работи, добавя Българска телеграфна агенция. 

По-рано днес и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов изиска оставката на административния началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова. Като причина се показват  сериозни пропуски в организацията на работа, довели до тежки последствия. Визира се установените  в хода на следствието на двойното убйство край с. Лозен обстоятелства, че същото лице е причинител на още едно съзнателно ликвидиране, случило се през предходната година, досъдебното произвеждане за което е водено по чл.122 от Наказателен кодекс /за причиняване на гибел по непредпазливост/ в Софийска районна прокуратура. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР